AZ IGAZSÁG FÉNYÉBEN – GRÁL-ÜZENET

 

 

AIGAZSÁG FÉNYÉBEN

-

GRÁL-ÜZENET

 

 

 

 

ABDRUSHINTÓL

 

 

 

Ez a magyar nyelvű változat az eredeti, Abdrushin által személyesen jóváhagyott német kiadás 

alapján készült a cseh és angol nyelvű kiadásokkal összevetve a gondosabb, precízebb fordítás végett.


A mű eredeti címe: IM LICHTE DER WAHRHEIT - Gralsbotschaft

Verlag  "Der Ruf" GmbH, München, 1931 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

   Az IGE 

kriz

 

ABDRUSHINTÓL A SZELLEMNEK


 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Aki

nem törekszik arra,

hogy az Úr Igéjét helyesen megértse,

az bűnt követ el!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

   

A „Grál-üzenet” Abdrushin fő műve. Az Ő személyében a Jézus által megígért Igazság Szelleme, a Pártfogó, a Vigasztaló jött elAz ebben az Igében rejlő tudás nem emberi elméből származik, hanem attól való, aki által a Teremtés létrejött.

 

Az ember, mint olyan, a maga tulajdonképpeni milétében egy emberi szellem, aki a fizikai testet eszközként, szkafanderként használja, hogy a Földön, az anyagi világban megnyilvánulhasson. Az Igazság Szellemének földi leszületésekor nem emberi szellem öltött anyagi testet, hanem Isten teremtő Akaratának egy részecskéje. Ezért méltán neveztetik ez a könyv az Isten Igéjének.

 

A Grál-üzenetben minden mondat és minden szó valódi és pontos leírása annak ami létezik, mégpedig attól, aki mindezt megteremtette. Vagyis ez egy valós, hézagmentes útikalauz a földi élethez, vagy még inkább a Teremtés átvándorlásához, átzarándokolásához. Az olvasónak tudatosítania kellene, hogy mi a különbség az általában önteltséggel vegyített emberi művek és az isteni Ige között. Az Ige olvasása olyan hatású, mintha az ember magát az Isten Akaratát hallgatná, csak éppen az átadás, a közvetítés formája más, az információ egy anyagi könyvben van tárolva. Tehát erről a tudásról nem lehet a bevett emberi módon egyezkedni, alkudozni, csak bizonyos részeket elfogadni, helyességét vitatni vagy éppenséggel korrigálni.

 

Ehhez a meggyőződéshez természetesen mindenkinek magának kell eljutnia, mégpedig bensőjének vagyis szellemének élénksége, mozgékonysága által, megérzéssel, intuícióval. Ha valaki ezt a könyvet  csupán az ész segítségével próbálja megérteni és kritizálni, akkor bizony nem sokra jut. Az Élő Ige elfogadásához élő szellem szükségeltetik, nem elég a korlátozott földi eszköz – az ész, ami az anyagi agy szüleménye, és ami így csak anyagi dolgokat képes teljes mértékben megérteni. Az ember éppen e célból kapta a földi észt, egy kompjútert, hogy ennek segítségével ezt a belső, élő akarást  szellemi akaratát  átvigye a földi dolgokba. Ha hagyja magát saját eszköze, az ész által leigázni, ezzel önmaga szűkíti le látóterét és felfogását csupán az anyagi dolgokra, az anyagi világra. 

  

A könyv változatai

 

Fontos azonban a könyv eredeti, cenzúrázatlan változatát olvasni. A cenzúrázott, úgynevezett utolsó kézből való háromkötetes kiadásban emberi beavatkozás okozta hiányosságok találhatók. Ez itt az eredeti változat:

 

Az Igazság Fényében – Grál-üzenet” 

A Grál-üzenet utórezgései”.

 

Az 1923 és 1931 között létrejött, egymásra logikusan kapcsolódó előadások egy átfogó, eredeti műbe lettek rendezve, és 1931-ben ebben az összefogott műben jelentek meg „Az Igazság Fényében - Grál-üzenet” címmel. Ezt az 1931-ben megjelent alapművet „A Grál-üzenet utórezgései” címen kiadásra került további, szabadon kapcsolódó előadások bővítik ki.

 

A német szerző, Abdrushin, polgári nevén Oskar Ernst Bernhardt, nagy hangsúlyt fektet a „Grál-üzenetben” és „A Grál-üzenet utórezgéseiben” megjelent előadások sorrendjére, mivel így fokozatosan, lépésről lépésre vezeti az emberi szellemet a megértéshez. Az előző lépés illetve fokozat hiányában az emberi szellem nem tud helyes módon tovább lépni, nem képes befogadni, teljesen feldolgozni az új ismereteket. Vagyis az első mű, „Az Igazság Fényében - Grál-üzenet” ismerete és elfogadása szükséges fokozat „A Grál-üzenet utórezgéseinek” elfogadásához. 


Az egész könyv mint pdf letölthető itt:  „Abdrushin - Az Igazság Fényében - Grál-üzenet 1931“ (4,2 MB)                                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 


Megjelent Abdrushin „AZ IGAZSÁG FÉNYÉBEN – GRÁL-ÜZENET” című műve, az 1931-es eredeti német kiadás magyar fordítása könyv formájában: 

 abdrushin  

              Postai küldeményként, utánvéttel megrendelhető Magyarországon és Szlovákiában is a következő címen:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


2011.
By: Fresh Joomla templates