25. A valóságos teremtés és az anyagi világ.

Kérdés:

A Grál-üzenet tanulmányozása után elmélkedésemben arra jutottam, hogy valóságos teremtésnek az anyagi világot kell tartani. Lehet ez ellen valamit felvetni?

 

Válasz:

Mindent. Mivel az ilyen nézet helytelen, és nem a Grál-üzenetből vétetett. A további előadásokban úgyis egyre mélyebbre fogok hatolni a teremtés eddigi rejtélyeibe, és egyre részletesebben kell majd felosztanom és megkülönböztetnem őket, ami természetesen mindig több és több fokozat megjelenéséhez vezet; ezeket az első általános áttekintésnél nem lehetett besorolni.

E kérdéssel kapcsolatban már előzetesen legalább azt szeretném megjegyezi, hogy csak a szellemi birodalom, vagyis a paradicsom a valóságos teremtés. Minden további csak következmény, egyre gyengébb utánzat. Így például az Isten akaratának, vagyis a Szent Szellemnek csak az ős-szellemi birodalom a közvetlen műve, ami azonban magában hordoz mindent, hogy önműködően -az ős-szellemiben rejlő erővel- tovább hasson az ősteremtetteken vagyis a közvetlenül teremtetteken keresztül, akik így egy további teremtés létrejöttének közvetítőivé lesznek. Vagyis nem mindent -az ős-szellemi birodalmon kívül- alkotott közvetlenül az Isten akarata, hanem csak közvetett módon, ami azt jelenti, hogy az Ő ereje által, ami betétetett az ős-szellemiségbe, az Ősteremtettek közvetítésének segítségével.

Azok, akik nekem gyakran mondogatták: „Hiszen én jó akarok lenni. Ha nem vagyok az, az nem az én hibám. Miért nem teremtett engem az Isten olyannak, hogy csak jó lehessek?“, ebből majd látni fogják, milyen helytelen ez az elképzelés.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker