38. Lorber.

Kérdés:

Abdrushinnak mi a véleménye Lorberról?

 

Válasz:

Soha nem olvastam a műveit, de tudom, hogy őneki kellett volna előkészítenie az Igazság hírnökének útját. Bár ő maga teljesen e feladat szolgálatába állt, a követői most azon fáradoznak, hogy ezt a részben örömmel teljesített küldetést összetörjék. A keresőket az Igazság hírnökéhez akarta vezetni, ő maga azonban nem akart az Igazság hírnöke lenni.

Követői közül azonban sokan minden más előtt bezárták a szemüket és a fülüket, és azt tartják a legmagasabbnak, amit ő hozott, úgyhogy még az Igazság hírnökének üzenetét is alacsonyabbra fogják értékelni. Ezzel aláássák Lorber feladatát és akaratát is.

Az ilyen történés azonban nem új, mivel ma mindenütt megtalálható, legyen az a Bahai, vagy az antropozófia, és az összes többi kisebb vagy nagyobb stílusú mozgalom, úgyhogy sokuk számára jobb lett volna, ha nem jöttek volna semmilyen előfutárok. Szerencsére számos eljövendő esemény elég erős ahhoz, hogy elmossa az ilyen veszélyes téveszméket is, és közben feltárja az Igazságot.

Bármennyire érthetően is beszéltek az elődök, a követők azonban elvakultságukban mégis mindig hamis értelmezést keresnek, és konokul mellőzik a legnyilvánvalóbb utalásokat. Abból nem lehet őket kigyógyítani, hogy képtelenek valamit teljesen egyszerűen, változtatás nélkül elfogadni, úgy, ahogy van. Mindig megpróbálnak olyan értelmezést és magyarázatot nyújtani, amiben megcsillogtathatják saját fényüket! Sokukon talán még lehet segíteni, ha a szükség a kellő időben rávezeti őket a felismerésre.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker