31. Abdrushin egy jós?

Kérdés:

Abdrushin jós vagy idegen forrásokból merít?


Válasz:

Annak ellenére, hogy ez a kérdés pusztán személyes, vagyis kíváncsiságból lett feltéve, és az erről való ismeret egyáltalán nem járulhat hozzá a szellemi felemelkedéshez, kivételesen szeretnék rá válaszolni.

A megszokott értelembe véve nem vagyok semmiféle jós, és nem merítek idegen forrásokból. Egyikre sincs szükségem. Semmit sem kölcsönöztem más forrásokból, ahogy azt sokan hiszik. Szó sincs más mozgalmak eszméinek összefoglalásáról. Ha a különböző régi és új irányzatokban rokon hangokra találnak, az csak azért van, mert ezekben megtalálhatók az Igazság szemcséi. Ezeknek ugyanis mindig és mindenütt egyformáknak kell maradniuk, és ezért az én előadásaimban is megtalálhatók.

Én magam alkotok, és nem állítok össze semmit! Akinek ez nem elég, az akkor sem értené meg, ha még jobban meg akarnám magyarázni. Azt akarom, hogy az Ige legyen vizsgálva, és az emberek által befogadva, már aki erre képes, mert az olyan számára, akinek nincs saját meggyőződése, annak teljesen értéktelen. De a meggyőződés nem fakadhat abból, hogy ki hozza el az Igét, hanem az elmondottakkal való belső egyetértésből kell kiindulnia! Erre már az előadásaim kezdetén egyértelműen rámutattam, sőt mi több, ezt megkövetelem. És akkor az ilyen kérdések feleslegesek. Aki olvas közben ennek ellenére már maga nem érzi ki ezt az alkotást, az olyan az Üzenetet sem értette még meg.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker