4. Az Isten-gyermekség tagadása.

Kérdés:

Abdrushin azt mondja, hogy nem minden ember Isten gyermeke. De meg van írva: Aki tagadja az Isten-gyermekséget, az vétkezik a Szent Szellem ellen!

 

Válasz:

Elsősorban arra van szükség, hogy minden, ami meg van írva, legyen helyesen értelmezve is. Ezért a kérdezőnek köszönet jár azért, hogy feltette ezt a kérdést. Mindenki, aki így kérdez, ezzel gyakran sok embernek ad valamit, anélkül, hogy ennek tudatában lenne.

„Az ember és az ő szabad akarata“ című előadás, ahol mondatik, hogy nem minden ember Isten gyermeke, egyúttal választ ad erre a kérdésre is. Azzal a ténnyel, hogy nem minden ember Isten gyermeke, nincs tagadva az Isten-gyermekség.

Az Isten-gyermekséget csak az az ember tagadja, aki elhanyagolja a Szent Szellem által neki adományozott Isten-gyermekséghez való képességet, ami szellemi magjának egy része. Ha ezt nem fejleszti eléggé, és hagyja elsatnyulni, akkor ez nem lesz alkalmazható és nem növekedhet. Ez az Isten-gyermekség tagadása! Ez az elhanyagolás a tagadás. Ezzel egyúttal természetesen vétkezik a Szent Szellem ellen is, aki a szellemi magban neki ajándékozta az Isten-gyermekséghez való képességet, amit fejlesztenie és gyarapítania kellett volna.

Aki ezt elhanyagolja, az soha nem lesz illetve nem válik Isten gyermekévé, annak ellenére, hogy ennek a várományosa; ami azt jelenti, hogy megvan hozzá a lehetősége, amire már a szellemi magban elhívatta őt a Szent Szellem ajándéka. Azzal, hogy nem törődött ezzel az ajándékkal, vagyis hogy megtagadta, vétkezett, és így lehetetlenné tette a magasztos ígéret beteljesedését.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker