39. Az okkultizmus próbaköve.

Kérdés:

Abdrushin elvben nem utasítja el a spiritizmust és az okkult jelenségeket, hanem csak az eddigi megvalósítás módját. Létezik valami próbakő, ami szerint felismerhető, hogy a sok kör közül melyik jár a helyes úton, és meg is üt egy bizonyos szintet?


Válasz:

Persze, hogy van ilyen próbakő, de az ember számára csak egy egészen meghatározott fokig. Ma még minden túlságosan keveredett, és szinte minden körben a hamisság fészkel. Ezért ehhez nem is adok semmi tanácsot. Ám az ítélet első napjától fogva egyedül az Ember Fiának Igéje és ő maga a próbakő.

Azok a körök, melyek megismerik az Igét, jó úton járnak ezen és a túlvilágon is. Ebben nincs semmi különbség, ez mindegyikre érvényes. Azok a látnokok, akik felismerik az Ember Fiát, tiszta képességekkel bírnak. Láthatnak majd rajta, és körötte olyan dolgokat, amilyenek senki más körül nem lehetnek, mert ezeket a magasztos jeleket teljesen lehetetlen színlelni! És így a megismerés közben végül is nem tévedhetnek el. Ám azok számára, akik nem tiszta szívűek, a tisztánlátás képessége felesleges és ártalmas.

Most azonban sokan azt képzelik, hogy tiszta szívűek, pedig egyáltalán nem azok, de belsőleg gondtalanul, hamis alázatban élnek. Aztán egyidejűleg közöttük is sor kerül a kiválasztódásra. A kereső emberek teljesen nyugodtak lehetnek, mert a legnagyobb veszedelem és szükség utolsó pillanatában teljesen lehetetlen belopni valami hamis Ember Fiát, mivel ennek nem adatna erő a valódi segítséghez. Megint csak emberi bölcseletet hozhatna, de nem Isteni Igazságot, ami az igazi Ember Fiának adatott.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker