55. Az antropozófia.

Kérdés:

Helyes úton jár az antropozófia? Sok antropozófus vitatni szeretné a Grál-üzenetet.

Válasz:

A minden szekta követője meg van győződve ennek helyességéről, és főleg saját bölcsességéről. Az ilyen emberek minden mást csak ebben az egyoldalú meggyőződésben olvasnak és hallanak; vagyis már nem keresnek, és ezért nem találhatnak semmit. Így vakká és süketté lettek. A legtisztább Igazságot is csak szándékos rosszindulatú észrevételnek tekintenék, és elutasítanák, amennyiben nem egyezne meg saját „bölcsességükkel“.

Ezért örülök, hogy az önéhez hasonló kérdésekre, szükségtelen válaszolnom, mert már beléptünk abba az időszakba, amikor nemsokára mindenki önmagán fogja átélni, hogy a helyes úton jár-e, ahonnan egyedül jöhet számára segítség, vagy ezt csak képzeli. Ily módon, nem pedig szavakkal lesznek leleplezve és buknak el a hamis próféták. Egy rövid ideig még nyugodtan várakozzatok és figyeljetek. Nemsokára majd ti magatok hoztok tévedhetetlen ítéletet. Az antropozófiáról is.

Nyugodtan hagyjátok hadd civakodjanak az emberek a Grál-üzeneten. Nem egy túlbuzgó a maga elvakultságában még ellentmondásokat is talál az Üzenetben, és éppen ott ahol a legszembetűnőbben nyilvánul meg a leglogikusabb tárgyilagosság. Ám ha a komoly olvasó megvizsgálja az ilyen állítólagos ellentmondásokat, hamar rájön, hogy ezek az állítások csak azt tükrözik, hogy maga a támadó képtelen a megértésre, vagy azt bizonyítják, hogy belegabalyodott saját nézeteinek értelmetlenségébe, melyekkel hajthatatlan konokságában nem akarja felhagyni. Közelebbről megvizsgálva a támadások csak az ilyen ember lelki szegénységét bizonyítják, aki saját bölcsességével így szeretne másokat elkápráztatni. A legtöbb esetben ezek az emberek el sem olvasták az egész Üzenetet, hanem csak egyszerűen megugatják, bár az egyes részekbe csak futólag pillantottak bele; ez a félelem és a szorongás jele afelett, hogy az ő eddigi látszólagos nagyságukon valaki, aki ezt jobban tudja, csorbát ejthetne.

E nevetséges dolgot néhányan annyira eltúlozzák, hogy azt akarják állítani, hogy az Üzenet egyáltalán nem tartalmaz semmi újat. Hát itt nincs szükség semmi válaszra. Úgy gondolom, hogy ez az állítás már magában hordozza az érintett helyes megítélését, felismerhetővé téve, hogy teljesen hiányzik neki a megértés minden lehetősége, és hogy felfogása még nem nőtt fel az Üzenet tartalmához. Az ilyenek továbbra is nyugodtan tartozzanak a felszínesebb társaságokhoz.

Ezeknek azonban nem segít semmi támadás, semmi gúnyolódás, semmi megmosolygás ... hamis tudálékonyságuk törmelékeivel valamennyien be lesznek temetve, és szerencséjükre gyorsan feledésbe merülnek, míg a Grál-üzenet fennmarad.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker