65. Mi a komoly keresés?

Kérdés:

Mit a komoly keresés?

Válasz:

A komoly keresés éppen nem mindaz, amit ma ezzel jelölünk! Aki komolyan és lelkiismeretesen keresi az Igazságot, annak először teljesen meg kell tisztulnia belülről, ami azt jelenti, hogy meg kell szabadulnia mindentől, amit eddig tanult és olvasott, és ezt teljesen félre kell tennie. Ki kell zárnia minden személyt is, hogy aztán nyugodtan átérezze magában az „Igét“, mint egy gyerek, aki valami új előtt áll. Nem ok nélkül találja az ember gyakran a gyerekeknél a dolgok és az emberek legfélreérthetetlenebb megítélését, mivel ők mindenhez előítéletek nélkül és ártatlanul állnak hozzá.

Ez egyszerűen hangzik, de a mai ember számára ez a legnehezebb. Nincs számára nagyobb akadály, mint éppen ez. És mivel megkövetelem a legkomolyabb keresést, mint alapfeltételt, hogy magát a Grál-üzenet tartalmát el lehessen fogadni, ezzel a legnagyobb követelmény elé állítom az embert, ami elé egyáltalán állítani lehet. Ezzel egyúttal teljes biztonsággal eleve kizárom mindazokat, akik saját tudásukra beképzeltek. Ez a különválasztás, ahol az igazságos visszahatásban az alázatos elnyerheti az igazi tudás pálmáját, míg mások üres kézzel távoznak.

Mindezt észbelileg is megérteni, kevés kivételtől eltekintve, az új nemzedéknek van fenntartva, amely túléli a jelenlegi időszakot; mivel csak a megtisztított ész, ami erőszakkal lesz megtisztítva a jelenlegi téveszmék és beképzeltség minden salakjától, hozza el személyes átélése által az ehhez szükséges befolyásolatlan megértés lehetőségét.

Ezt az új nemzedéket azonban nem az elkövetkező évszázadokban kell majd várni, mivel már él, és csak azzal lesz újjá, hogy különböző korú tagjai megtisztítva jönnek ki az éppen most őrölni kezdő malomkerekek és malomkövek közül! Míg az összes többi szét lesz darálva.

Ám egy ilyen igazi kereső nem fog egyesületeket keresni, nem csatlakozik semmiféle szektához, és nem lesz szüksége egységbe tömörülni se. Mindent csak önmagában fog feldolgozni, mivel eközben más nem segíthet neki. Ez csak így válik benne élővé, és lesz az ő tulajdona, amit másokkal nem oszthat meg.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker