47. A Grál-üzenet viszonya más tanokhoz.

Kérdés:

Abdrushin nem szándékozik magyarázatot adni arról is, hogy miként lehetne összehasonlítani más tanok eltérő fogalmait, például az indiai tanokét, az okkultistákét, spiritisztákét, stb. az ő megnevezéseivel, olyanokkal mint a finomanyagúság és mások? Ez minden bizonnyal sok embernek segítene helyes fogalmat alkotni.

 

Válasz:

Erre nem kerül sor. A Grál-üzenet mint élő egyedüliként áll. Aki meg akarja érteni, az először kivétel nélkül minden eddigivel hagyjon fel. Csak úgy tanulja meg helyesen értelmezni. És aztán képes lesz mindent egyedül áttekinteni olyannyira tisztán, hogy a Grál-üzenet az eddigit is megvilágíthatja, miközben látni fogja, hogy ebből mi az igaz, és mi volt az emberi ész alkotta kitaláció.

Először tehát önmagában kell újjászületnie, hogy így, a régi fogalmaktól megkönnyebbülve, elfogadhassa az új Üzenetet. Csak ez az út szabad. Minden régiről lepereg minden, ami hamis, és csak az igaz marad. Az összehasonlításra tett minden kísérletnek meg kell feneklenie e Grál-üzenet élő Igéjén, mely minden eddiginél, amit az emberi ész összekuszált, erősebb. A Grál-üzenet azonban teljesen azonos azzal az Igével, amit Názáreti Jézus, az Isten Fia hozott.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker