75. Miért nem ismerik fel sokan Isten erejének működését?

Kérdés:

Miért van az, hogy sokan nem képesek felismerni Isten erejének működését a teremtésben, és úgy élnek, mintha Isten nem is létezne?

 

Válasz:

Azért, mert az ilyen emberek nem nyílnak meg! De jó nagy adag ostobaság is kell hozzá, ha valaki nem látja a teremtésben a magasabb működést. De ezt az állapotot nem az emberi szellem alkalmatlansága okozza, hanem csak a felületesség vagy a lustaság! Ezek az emberek esznek, isznak és a földi előnyök megszerzésére gondolnak, de soha nem kérdezik, hogyan jött létre és mi tartja fenn ezt a gyönyörű teremtést, melyhez ők maguk is tartoznak. Vesznek belőle és használják anélkül, hogy ki akarnák nyomozni az ajándékozót.

Az ilyen ember a Teremtő előtt annyinak sem számít mint az állat, mert az állathoz képest megismerő képességgel rendelkezik, csak túl rest, hogy ezt a különleges képességet kihasználja. Ez szigorúnak és keménynek tűnik, de megfelel a valóságnak. Alapjában véve ezek naplopók, herék a teremtésben, még akkor is, ha a földi emberek szorgalmasnak és jelentősnek tartják őket.  

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker