76. Természetes és erőszakos halál.

Kérdés:

Milyen különbség mutatkozik az emberi lelken a testről való leváláskor természetes halál illetve erőszakos halál esetén?

 

Válasz:

A hirtelen halál következtében túlvilágra érkező lélek olyan, mint a fáról a beérés előtt lehullott gyümölcs, aminek aztán még be kell érnie. Az ilyen idő előtt levált léleknek valamilyen hozzáillő módon be kell hoznia azt, amit a Földön elmulasztott.

De a lélek számára még az a halál is korai lehet, amit az emberek természetesnek vesznek, ha az ember elhanyagolta durva-anyagú testét vagy nem törődött vele, vagyis ha nem óvta eléggé, mint a rábízott tulajdont, vagy még ártott is neki. Ez könnyen előfordulhat a test egészséges követelményeinek nem megfelelő túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás vagy más hajlamok és szenvedélyek esetén.

Ki tudja egyáltalán az emberek közül, hogy sokszor hány évvel rövidíti meg földi életét valami buta vagy ártalmatlannak tűnő szokással, nem is beszélve a szenvedélyekről, vagy a sport ambiciózus eltúlzásáról.

Ez körülbelül a fele a mai „kulturált“ földi embereknek, kiknek lelke mindezen szokások következtében kénytelen idő előtt az úgynevezett túlvilágra távozni a testből, és így nem tudták helyesen betölteni az idejüket, ha egyáltalán beszélni lehet a földi élet valamiféle beteljesedéséről vagy valami magasabb cél eléréséről.

2011. .
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker